Raskaat Arvet
Nuorten elämään musiikin kautta sisältöä ja kokemuksia tuova seinäjokelainen Rock Camp ry jatkaa tärkeää työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi. Yhdistys aloittaa yhteistyön joensuulaisen tuotantoyhtiö Peatland Film & TV:n kanssa. Peatland valmistelee parhaillaan Raskaat arvet -dokumenttisarjaa kiusaamisen vastaiseen työhön. Peatlandin tuottaja Markus Kisonen kertoo dokumenttisarjan tähtäävän kuuteen, 20 minuutin mittaiseen jaksoon, joiden pääareena tulisi olemaan suoratoistapalveluissa.
Raskaat arvet on seurantadokumenttisarja kiusaamista kokeneista ihmisistä. Sarjan tarkoitus on luoda vertaistukea nuorille ja kaikille muillekin, jotka ovat kokeneet samanlaisia tilanteita. Yhtenä ideana on myös haastatella sarjassa mielenterveystyön ammattilaisia ja tehdä tietynlaista tutkimustyötä esimerkiksi siinä, mitä apua musiikista on mielenterveystyössä, Kisonen kertoo.
Dokumenttisarjan pääasia on henkilövetoisuus. Esimerkiksi Rock Campin kohdalla yhdistyksen toiminta on se näyttämö, missä nämä erilaiset henkilöt ja konfliktit tapahtuvat. Suurin osa nuorista kokee kiusaamista siksi, että he näyttävät metallimuusikoilta tai -diggareilta. ”Meidän konseptissa myös se mörköstereotypia rikkoutuu täysin. On ollut aivan mahtavaa huomata, millaiset tunteidenkäsittelytaidot esimerkiksi näillä Rock Campin toiminnassa mukana olevilla ärjymetallimuusikoilla on”, Kisonen sanoo. Peatland Film & TV etsii parasta aikaa tuotantotukea dokumenttisarjalleen.
”Tätä projektia on lähdetty tekemään siksi, että aihe on niin tärkeä, ja tätä tehdään niin paljon kuin saamme kerättyä rahaa kasaan. Materiaalia aletaan kuvaamaan Rock Campin tämän vuoden ensimmäisellä leirillä helmikuussa.”, Kisonen näkee. Markus Kisonen kertoo tutustuneensa Rock Camp ry:n Satu Haveriin ja yhdistyksen valmentajiin sattumalta viime talvena.
Löysimme heti yhteisen intohimon musiikkiin ja nuorisotyöhön. Tunnen suurta lämpöä ja iloa päästessäni työskentelemään ja osaksi tiimiä näin hienojen ihmisten ja nuorten kanssa. Raskaat arvet -konsepti on äärimmäisen tärkeä ja ikävä kyllä ajankohtaisempi kuin koskaan. Toivon, että ohjelmamme toteutuessa saamme kiusaamiseen ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien äänen kuuluviin ja luotua ymmärrystä ja turvallisuutta kouluihin, koteihin ja työyhteisöihin musiikin siivittämänä, Kisonen toteaa.
”Tätä väkivallan muotoa on liikaa ja eikä siihen puututa tarpeeksi. Me teemme osamme tämän asian puolesta”, Satu Haveri sanoo.
Sinä, joka luet tämän, lähde mukaan tekemään nuorille hyvinvointia musiikin avulla. Ota yhteyttä:
tai 040-4637626 / Rock Camp -tiimi
Kiusaaminen, väkivalta ja syrjintä ovat asioita, joita kenenkään ei pitäisi kohdata – varsinkaan yksin. Haluamme kuulla sinun tarinasi. Jokainen kokemus on arvokas ja voi auttaa muita ymmärtämään, mitä nämä kokemukset merkitsevät. Jaa tunteesi ja ajatuksesi anonyymisti tai nimimerkillä – me olemme täällä kuunnellaksemme. ❤️
Jaa kokemuksesi täällä.